bucketlistlife.blogg.se

What would you do, if you weren't afraid?

Mordor (Tongariro Alpine Crossing)

Publicerad 2018-04-15 11:28:13 i Allmänt, Bucketlist, Nya Zeeland, Resa, Trekking,

Åker man till Nya Zeeland får man verkligen inte missa att vandra i Tongariro National park! Här spelades det mesta ur scenerna från Mordor i Sagan om Ringen in. Jag vet inte hur jag lyckades missa det förra gången (jo det vet jag men det är en annan historia). Vi var uppe kl 5 eftersom vandringen tar hela dagen och prognosen sa att vädret skulle bli sämre under eftermiddagen. Körde från Taupo (toepaw som det uttalas på maori, har fortfarande svårt att få till det) till nationalparken och tog oss till starten på leden. Efter inte ens 10 minuter började vi prata om mellanmål, men to be fair så var det ca 3 timmar sen vi åt frukost då. Passade på att fylla på med energi innan vi påbörjade första klättringen och det var verkligen välbehövligt!

 
Dagen bjöd på märkliga kontraster, vansinniga vindar och oerhört vackra landskap! Maja sa att det var den bästa vandringen hon någonsin har gjort och jag var inte sen att hålla med. 

7 timmar senare hade vi tagit oss över och igenom och det var skönt att få skjuts tillbaka till bilen. Väl tillbaka i Taupo passade vi på att äta upp vår inköpta mat som även var lunch istället för att gå ut och äta middag helt enkelt för att vi inte orkade röra oss mer och somnade extremt nöjda att vi hade valt att boka två nätter istället för bara en och inte hade ytterligare en timme i bilen framför oss innan vi fick sova!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela