bucketlistlife.blogg.se

What would you do, if you weren't afraid?

6 veckor i Sverige

Publicerad 2018-08-05 20:10:00 i Allmänt,

Dags att sammanfatta hemkomst och de första veckorna av vardagen. Hur känns det att inte längre vara på resande fot? Sen jag kom hem har jag spenderat 14 av 45 nätter på annan sovplats än den där sängen jag längtade så efter. Jag har sovit i 5 olika sängar (varav en visserligen var min gamla hos pappa så det kanske inte räknas) och i 5 olika soffor. Samtliga sovplatser hos familj och vänner som jag längtat efter att träffa och som jag har flängt land och rike runt för de senaste veckorna. 14 av 45 nätter, det är alltså en tredjedel.. så man skulle kunna säga att jag fortfarande reser, bara lite kortare sträckor och lite mer intensivt. Det kan delvis vara därför ingen som helst hemkomstdepp har slagit till. Jag lever fortfarande i en väska, även om den de senaste helgerna har inneburit en IKEA-kasse eftersom jag hade lämnat alla "normala" väskor hos mormor i julas. Kan meddela att IKEA-kasse fungerar utmärkt för en weekend, ska man på bröllop kan man inte gärna packa i backpackingryggan.
 
Innan jag åkte hem skrev jag en lista på saker jag ville göra. 
 • Rensa grejer i lägenheten - Har fortfarande inte packat upp något mer sen jag kom hem, var t o m på IKEA förra helgen och köpte en ny vitlökspress för jag vet inte vart den är och let's face it, ett hushåll är inte komplett utan en.
 • Komma iordning - Alltså det är ju inte så stökigt eftersom i princip hela mitt liv fortfarande ligger nedpackat men det räknas väl inte riktigt? 
 • Dricka vin med Evve och Cicci - check och check, det har avklarats mer än en gång.
 • Köpa brödrost - Inte då, men det kommer, kanske kan önska mig en i försenad 30-årspresent.
 • Köra testpass på CF-gymmet - Ni vet att det är 300 grader varmt va? Så nej.
 • Möhippa för Linn - JA, vansinnigt rolig möhippa i Karlstad!
 • Bröllop för Linn och Andreas - JA igen, en helt galen helg som var otroligt rolig och kärleksfull! 
 • Konsert med Ed - JA, en magisk kväll i Göteborg med efterföljande övernattning hos två coola brudar.
 • Törebodafestival - JA, min första och också en fantastisk kväll och dag därefter inklusive Sverigematch.
 • Åka till ön - Inte än, men coming up nästkommande helg.
 • Komma igång på jobbet - Ja det tycker jag nog ändå att jag har, det kändes som att jag var lite ringrostig i början men nu känns det bättre. Ser fram emot att alla börjar komma tillbaka nu!
 • Hälsa på Eliin - JA, tog min lilla röda och färdades ToR Kramfors för en trevlig utflyttningsfest med hela stora familjen. Har blivit lovad inflyttningsfest någon gång under hösten också.
 • Hänga med Skövdegänget och bonusfamiljen i Enköping - JA, vilken helg det blev, poolhäng, vin och bubbel tillsammans med ljuvligt sällskap och god mat!
 • Vara lite ledig i augusti - HAHAHA
 • Reunion London i september - Flygbiljetten är bokad och vännerna förvarnade, vi ska göra stan osäker.
 • Hälsa på Kalmar innan de åker tillbaka till Tanzania - Även denna helg bokad och Per längtar så mycket att han trodde det var redan i torsdags vi skulle ses.
9 av 16 punkter är väl ett rätt ok facit för 6 veckor på hemmaplan? Tänker att jag kan ägna höstens tråkiga, regniga kvällar med att återställa lägenheten till dess forna skick och hänga på gymmet så jag känner mig inte så stressad. Dock har jag skrivit en kort lista över saker jag inte hade planerat att göra efter min hemkomst som tydligen har blivit ett faktum.
 • Ha svårt att sova pga ljuset och värmen eftersom min kropp gick från strax ovanför ekvatorn till norra Skandinavien på lite mer än ett dygn (har nästan glömt hur det kändes för nu blir det faktiskt mörkt på kvällarna och solen lyser inte in direkt i ansiktet på morgnarna längre)
 • Börja bingetitta på Gossip Girl och låta det ta över mina vardagskvällar helt och hållet (är snart på säsong 4)
 • Typ nolla steg på min stegräknare dagligen pga orkar inte röra mig (det är för varmt)
 • Duscha flera gånger om dagen för att upprätthålla någon slags livsglädje i värmen
 • Sova med frusen vetekudde om nätterna pga VÄRMEN
Ja ni fattar. Den här sommaren går till historien med sina oändliga soldagar och avsaknad av regn och är begränsande och skrämmande. Jag längtar efter regn och åska, svala kvällar och, framförallt, nätter. 
 
Jag vet inte hur många gånger jag redan har hunnit svara ja på frågan om jag har haft det fantastiskt och av någon anledning känner jag alltid att jag måste fylla i "men det är skönt att vara hemma också" som att jag behöver försvara det på något sätt. Har börjat hänga upp mig på det där ordet. Jag har haft det fantastiskt OCH det är skönt att vara hemma. De behöver inte vara motsatser. Det är fantastiskt att uppleva världen OCH det är fantastiskt att ha en plats att återvända till som är varm (ironin här!) och trygg. Det är fantastiskt att utmana sig själv och få nya perspektiv OCH det är fantastiskt att sätta på autopiloten och slippa tänka. Livet är förjävla fint när man tillåter sig att se det, oavsett vart man är och vad man gör. Dags att gå och byta i tvättmaskinen och få i mig lite middag. TTYL.
Regardless of the adventures behind her, each day, each view, has her as awestruck as the first.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela