bucketlistlife.blogg.se

What would you do, if you weren't afraid?

Vilodag - jomenvisst

Publicerad 2018-02-28 18:06:36 i Allmänt, Nepal,

Har känt mig ganska trött sedan jag kom ut från meditationscentret. Sovit ganska dåligt och oavsiktligen haft rätt långa dagar. Så jag hade bestämt att jag skulle ha vilodag idag. Typ sitta på taket i en hammock och läsa en bok. Skulle bara fixa ett par billiga byxor till imorgon (pga anledning som förklaras efter imorgon) så tog en sväng ner på stan. Det tar bara några minuter från mitt hostel till Thamel som är området där allt händer och jag vandrade runt där en stund. Har lärt mig att hitta helt ok bra så använde inte kartappen utan gick på ren känsla. Valde en ny väg och vandrade ner på den en stund, en lite för lång stund innan jag insåg att den liksom inte hade någon avtagsväg som vägarna här generellt har per parti och minut så var tvungen att plocka upp mobilen i alla fall. Insåg att jag var ca halvvägs till Swayambhunath Stupa eller Monkey Temple och bestämde mig för att lika gärna fortsätta.
Templet ligger ett par kilometer utanför centrum på en kulle och är en helig plats för både buddister och hinduer. Plötsligt hade min vilodag blivit en långpromenad som avslutades med en brant trappa på 365 steg. 
Hela templet och själva kupolen på toppen är omringade av bönehjul som man snurrar för att bättra på sin karma och det är viktigt att man går medurs runt stupan för att snurra hjulen i samma riktning som solen.   
 
Varken Hanna eller Evelina hade trivts särskilt bra däruppe med tanke på de ca 300 duvorna som var otroligt närgångna. Sen finns det ju en anledning till att templet kallas Monkey Temple och det gällde att hålla hårt i grejerna för aporna var inte sena med att knycka något direkt ur handen, särskilt inte om det var typ en bit frukt eller godis. Trots det tyckte jag att det var väldigt mysigt, satt en lång stund och bara tittade på böneflaggorna som vajade i vinden och fick inte riktigt nog av att ta bilder (som vanligt med andra ord).
Buddhas ögon är målade på alla fyra sidor om torngrunden på kupolen och har uppsikt över hela Kathmandu-dalen.
Vart jag än gick hittade jag små detaljer som här, bakom de flera meter höga statyerna av Buddha, Shiva och Parvati. 
 
Tänkte att jag skulle unna mig en taxi tillbaka men Louise hörde av sig så vi åt en sen lunch och sen gick jag tillbaka i alla fall för jag var nästan halvvägs redan. Känns ganska skönt att vara tillbaka på ett snitt på ca 16 000 steg om dagen nu igen efter 11 dygn sittande på arslet. 14 timmar sittande per dag kan aldrig vara bra för ryggen, eller vad säger kiropraktorn, Emma? Sen kanske inte 16 000 steg om dagen i flipflops är optimalt.. men men. Ingenting blev riktigt som jag hade tänkt när jag vaknade men det har varit en riktigt bra dag! 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela