bucketlistlife.blogg.se

What would you do, if you weren't afraid?

Mt Cook

Publicerad 2018-03-29 14:46:02 i Allmänt, Bucketlist, Nya Zeeland, Resa, Trekking,

Dagens utflykt var till Mount Cook som är Nya Zeelands högsta berg (3 724 meter). Det var även där (enligt historierna) som Sir Edmund Hillary bestämde sig för att bli bergbestigare och sedan bli den första att nå toppen av Everest, ganska fint hur det knyter ihop två av mina destinationer tycker jag.

Vi var vid utsiktsplatsen långt långt ifrån berget först och tog oss sedan närmare. Vattnet är turkosare än vattnet i Blå lagunen på Island och det är sinnesförvirrande till tusen men otroligt vackert! När vi kom upp till besökscentret tog vi en kortare vandringstur upp till Kea Point och passade på att äta vår medhavda lunch där. Väldigt lagom promenad för idag, vi var båda rätt slut i kroppen och man behöver inte gå en mil varje dag ;)

På vägen tillbaka svängde vi in vid Clay Cliffs som är höga spetsiga berg formade av grus och slam som dragits med i glaciärernas framfart för miljontals år sedan. Vi kunde inte låta bli att klättra lite och jag lyckades såklart dratta omkull och dra hela utsidan av vänster ben i marken. Hade som tur var lite sårtvätt i bilen så jag fick bort det mesta ganska fort och det är ytligt så det är ingen fara men svider gör det likförbannat.

 


Vi lyxade till det med popcorn till kvällens film och har även tvättat kläder i en maskin med en centrifug som vida överstiger den jag har hemma. Kläderna var i princip torra när vi tog ut dem. Stort som smått imponerar under den här resan helt enkelt :P

Dags att sova, nya äventyr väntar imorgon!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela