bucketlistlife.blogg.se

What would you do, if you weren't afraid?

Happy Holi!

Publicerad 2018-03-01 20:04:00 i Allmänt, Bucketlist, Nepal, Resa,

Så, idag var det dags att ta på de minst ömtåliga kläderna och gå ut på gatorna för att fira vårfestivalen Holi. 
Vi började relativt rena och spexade ut oss på innergården till hostellet innan vi gick ut.
Färgerna som används är nästan självlysande.
Stora som små deltar i festligheterna. Barnen tyckte det var väldigt roligt att skjuta med sina vattenpistoler eller kasta vattenballonger på alla som gick förbi.
Färgbyten skedde snabbt. Passerade vi en grupp där flera hade färgpulver och smetade på så kunde jag se helt annorlunda ut från ena sekunden till nästa.
När vi till slut kände att det räckte och ville gå hem och duscha var färgen inte så sprakande längre utan snarare en lilabrun smet.
 
Om ni någonsin ska göra samma sak, förbered er på att den yttepyttiga personliga bubbla man redan har i Asien är fullständigt raserad. Det fanns inte en chans i världen att hålla reda på hur många främlingar som rörde vid mitt ansikte idag. Vissa snällt och försiktigt, andra mer vårdslöst och någon till och med nästan örfilade färg över öronen eller kinderna. Det var galet mycket folk ute och det kändes delvis som en krigszon eftersom man inte bara behövde hålla koll på vilka som kom med färg utan det kunde kastas vatten (med eller utan färg) från olika håll och även dumpas stora vattenmassor från balkonger och tak. Ingen plats var säker.
 
Efter en lååång dusch är jag fortfarande lila i örat men i övrigt gick det mesta bort relativt enkelt. Holi var definitivt en upplevelse och vi har haft väldigt roligt idag men jag känner inget behov av att göra samma sak igen. Kan eventuellt sträcka mig till att springa något Color Run-lopp eller så men 4-5 timmar på Kathmandus gator med alldeles för många människor skippar jag nog i framtiden.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela