bucketlistlife.blogg.se

What would you do, if you weren't afraid?

Safari del 1

Publicerad 2018-01-21 16:03:24 i Allmänt,

Anledningen till utflykten till Iringa var denna. Vi skulle på safari! 

Vi vaknade tidigt för att kunna njuta av kanelbullarna till frukosten och det var verkligen en toppenfrukost! Enligt info skulle en kille som heter David komma och hämta oss kl 9 och svenska som vi är var vi klara, packade och utcheckade stående nere i butiken kl 9. Vi tänkte att en halvtimme/timme är inget konstigt att få vänta, men när klockan började närma sig 11 och vi fortfarande inte hade hört något började vi bli oroliga. Vi försökte ringa Jessica och få ett nummer men vi kom inte fram. Halv tolv kom en kille, som visserligen inte hette David utan Habacock men som pratade bra engelska, och hämtade oss. Enligt info skulle det ta ungefär en timme till parken. Meen enligt killen som hämtade oss skulle det ta två och en halv… Vilket det också gjorde. Vi var rätt nöjda att vi hade köpt med lite frukt och kex så vi inte kreverade på vägen. 
 
Tålamodsprövande skulle jag kunna sammanfatta det här med tidsuppfattning i det här landet men den som väntar på något gott väntar alltid för länge, visst är det så?

Det finns gott om vilda djur i Tanzania, men de enda vi har att bekymra oss för vid barnhemmet och skolan är ormarna (och i vissa fall korna men det är en annan historia). De stora djuren håller sig i parkerna. Parkerna är inte inhägnade och vi diskuterade på vägen hur det kommer sig att djuren ändå väljer att stanna och inte vandra utanför. Jag undrar inte längre. Parken är helt enorm och otroligt vacker! 

Det tog ungefär 2 minuter om ens det efter att vi hade kört in i parken innan vi såg vår första giraff. När den rörde sig påminde den mig om Gloria i Madagaskar, lite stapplig och knubbig sådär. Killen som körde sa att girafferna här kallas Masaigiraffer pga att de är en väldigt höga (masaier är otroliga långa) och att man såg på markeringen att fläckarna ser ut som stjärnor. Efter ytterligare 2 minuter fastnade vi pga en tankbil som hade kört i diket och skulle bli bogserad upp av en annan större lastbil. Vi hade precis frågat vår chaufför om personalen fick gå i parken och han sa att de inte gjorde det särskilt långt eftersom det var farligt. Här stod säkert 15-20 personer vid sidan av vägen och observerade bogserandet, pratade och filmade spektaklet. Det gick inte alls bra med bogseringen, det var snarare så att tankbilen hamnade ännu längre ner i diket. Jag trodde helt seriöst att den skulle tippa. Vet faktiskt inte hur det gick för när de insåg att de var tvungna att byta strategi så släppte de förbi oss först så vi körde vidare.

Jag glömde helt bort att jag var hungrig medan vi körde djupare in i parken och såg antiloper, zebror och fler giraffer men vi rullade upp på en kulle och fick hoppa ur bilen en sväng för att stoppa i oss lite mat. Snabbt vidare ner i parken igen och fler djur, flodhästar, apor, lejon, elefanter, bufflar, en sköldpadda och fler fåglar än jag kunde räkna. Efter lunch sprack himlen äntligen upp också efter att det hade regnat heeeela förmiddagen.  Är glad att jag valde att ta med systemkameran till slut!

Det är omöjligt att fånga allt såklart men det känns som en någorlunda okej representation.

Middag intogs på samma ställe några timmar senare och vi fick varsin liten stuga med toalett, dusch och helt vansinnig utsikt. Eftersom det var mörkt när vi gick tillbaka till stugorna eskorterades vi av en vakt med gevär. Vi får absolut inte gå själva under dygnets mörka timmar eftersom det är då djuren är som mest aktiva. Hörde en elefant tuta precis i närheten flera gånger efter att jag hade lagt mig i sängen.

Del 2 och fler bilder får vänta för nu kom vår skjuts tillbaka till barnen <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela