bucketlistlife.blogg.se

What would you do, if you weren't afraid?

Napier - Hawke's Bay

Publicerad 2018-04-15 11:27:44 i Allmänt, Nya Zeeland, Resa,

Åkte vidare från Wellington för att möta upp Lucy och möttes av henne, hennes två rumskompisar och deras katt. De hade gjort iordning gästrummet till oss och Lucy hade lagat middag. Hur bortskämda kände vi oss?! Bäddsoffan var visserligen som att sova i en skål så vi rullade in i varandra hela natten men sov riktigt bra ändå konstigt nog.

Napier och Hawke's Bay är känt för sina vingårdar så vi kunde såklart inte åka hit utan att åtminstone testa lite. Vi passade på att hyra cyklar och tog en lång cykeltur längs vattnet (cyklade ca 2 mil) innan vi kom fram till första vingården. Ett väldigt fancy ställe där åtminstone jag kände mig lite malplacerad men tjejen som hade hand om provningen var väldigt trevlig och berättade allt hon kunde om alla viner vi provade.

Efter provningen bestämde vi oss för att det var dags för mat och denna intogs på stranden tillsammans med en av flaskorna vi köpte (provningen var gratis om man köpte en flaska så win-win kände vi). Vi hade missat att ta med glas så vi drack direkt ur flaskan (lite mer the travelling way) och det blev en otroligt mysig lunch!

Dags för vingård nr 2 och den här provningen sköttes av en kvinna som definitivt blev min nya idol. Hon var säkert 60+ hade kritvitt hår i page och extremt rosa skor. En väldigt härlig människa helt enkelt!

Vingård nr 3 (nu får det väl snart räcka med vin tänker ni?) fick inte cyklarna följa med till. Lucys rumskamrat Liv hade anslutit till lunchen och hon körde så cyklarna blev upphämtade och vi åkte Claus (vansinnigt bra namn på en bil, visst?). Jag har inte varit på så många vinprovningar (kan räkna dem på en hand fortfarande) men kvinnan som stod i baren här var verkligen något utöver det vanliga! Hon hade eventuellt haft en otroligt tråkig dag så när vi kom och var sådär lagom lulliga redan efter 11 provglas och en tredjedels flaska var blev det livat och hon hade mer att säga om resande och Tinderdejtande än om sina viner. Vi var mitt i en diskussion kring en av Livs killar när hon plötsligt slänger ur sig att "det här vinet har vunnit pris som Nya Zeelands bästa förresten". Det var en halvgalen men otroligt trevlig dag som jag mer än gärna gör om! Hörde att det ligger på förslag att tillåta gårdsförsäljning hemma och blir det lika trevligt som här är det definitivt något jag ställer mig bakom.

På kvällen hade Lucys pojkvän köpt biljetter till rugby och vi var inte sena på att haka på. Varken Maja eller jag kunde något om rugby innan men Lucy och Liv berättade en hel del så att vi i alla fall delvis förstod vad som hände. Efter ett förvirrande slut (de gick till övertid och vi förstod aldrig riktigt hur länge övertiden skulle vara) vann Hurricanes och stadion jublade!

Vi insåg när vi åkte från Napier dagen efter att vi hade spenderat mer tid med Lucy på Nya Zeeland än vi gjorde på Bali men det är så det funkar. Det är väldigt härligt att träffa människor man klickar med och ha möjligheten att hälsa på i deras vardag och enligt de jag har träffat är det också en trevlig bonus för dem att få turista lite hos sig själv för det är man generellt ganska dålig på. Ser fram emot när någon dyker upp och vill turista i Skaraborg!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela