bucketlistlife.blogg.se

What would you do, if you weren't afraid?

Vart tar pengarna vägen?

Publicerad 2018-02-01 09:45:00 i Allmänt, Tanzania, insamling,

Jag var på hemligt uppdrag i måndags, för att hinna spendera lite av de där pengarna vi hjälptes åt att samla in under hösten. Det känns fortfarande overkligt att vi kom upp i en sån summa och det kommer räcka till vansinnigt mycket bra saker för barnen!
 
Under hela min vistelse har vi funderat tillsammans kring olika saker som pengarna skulle kunna hjälpa till med. Vi har identifierat saker både i skolan och på barnhemmet som behöver rustas upp och saker som barnen behöver och som jag har velat ge dem. Jessica sa att det var som julafton att sitta och försöka komma på bra grejer som hjälper till utöver det vanliga och det känns otroligt bra att ha fått vara med och göra lite skillnad!
 
Ett urval från listan vi kom fram till:
- Skor till alla barn + duschskor till alla barn
- Nya filtar till alla barn (här köper man filtar på bal så det kan ligga lite allt möjligt i, ser fram emot bilder på när de packas upp)
- 2 nya cyklar så barnen kan öva för att kunna cykla till skolan och så att alla barn som går i skolan kan cykla tillsammans
- 12 stolar till skolan
- En stor matta till förskolan så att barnen har någonstans att leka och så att det inte ekar lika mycket. Den gamla var så skitig att vi klippte sönder den och använde som trasor för att torka bort oljefärg med.
- 10 höns till hönsgården (de kom igår men jag hade redan åkt då så jag inväntar bilder och film från Per och Ellen)
- Trummor och gitarr till aktivitetshus (på barnhemmet) och aktivitetsrum (på skolan)
- Hyllsystem till förrådet på barnhemmet 
- Nya tallrikar, muggar, skedar, baljor, hinkar, moppar, sopborstar, knivar etc till barnhemmet
- Sygrejer för att uppdatera lådan som finns där jag bara hittade en nål och en rulle tråd (barnen använder kläderna tills de går sönder och längre ändå så det är en stor vinst att kunna laga dem så att de har möjlighet att finnas med lite längre)
- En radio till barnhemmet med möjlighet att sätta i ett usbminne så barnen kan dansa. De är grymma på bl a Dansa Pausa och Kizunguzungu utöver sina egna fantastiska danser.
- Uppdatering av solcellssystemet på barnhemmet så att det inte blir "strömavbrott" lika ofta. De har en panel på taket som samlar ström till ett batteri som driver 4 lampor inne i storstugan där vi har lekt och ätit middag efter att solen har gått ner. Det finns även 2 lampor som lyser upp trappan ute så att man har en chans att se något innan det är pannlampa som gäller när man ska ner till köket, på toa eller tillbaka till volontärhuset. Tanken är att fixa en panel till och även se över hur kopplingen ser ut till batteriet. 
 
Allt hann jag inte spendera i måndags (för ni var helt fantastiska och samlade in så sjukt mycket pengar!) utan jag lämnade över ungefär 2 miljoner shilling till Jessica och Linnea som har mitt fulla förtroende att spendera resten klokt som bara de kan. De har lovat att uppdatera mig kring hur det går och skicka bilder på vad pengarna går till.
10 rullar sytråd och 5 nålar kostade 2500 shilling vilket motsvarar ca 10 kr. Radion går på batteri men kan också gå på ström sen när byn får det (det är på gång, om ca 6 månader tror de). Lådorna köptes in för att hålla reda på framförallt alla donerade barnkläder så det är lättare att hitta när något behöver bytas ut. För att hitta rätt storlek till alla ritade vi av allas fötter i söndags och skrev namn på så vi höll koll på vems som var vems.
Getrida, Sara och Eva testar duschskor.
 
Kan inte säga tillräckligt många gånger hur coolt det känns att ha fått vara en del av det här. Fått hjälpa till och se med egna ögon vilken nytta det gör. Fått lära känna de här fantastiska barnen och människorna som jobbar med dem för att de ska få en bättre uppväxt och en möjlighet i livet som de aldrig hade haft annars. 

Kommentarer

Postat av: Inga-lill

Publicerad 2018-02-02 20:48:26

Jag är så stolt och glad över allt du gör för dessa barn och alla andra som finns till för barnen. Du är bara bäst😃👍😃😃

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela