bucketlistlife.blogg.se

What would you do, if you weren't afraid?

Bali - acklimatiserad

Publicerad 2018-03-10 16:48:21 i Allmänt, Bali, Bucketlist, Resa,

Det tog ett par dagar men nu har jag kommit in i Balilivet. Vem hade trott att den största kulturkrocken på den här resan (hittills) skulle komma här? En väldigt märklig känsla för mig att vara ovan vid och känna mig olustig kring västerländska normaliteter.
 
Spenderade de första nätterna i Seminyak vilket jag rekommenderar om man är sugen på att sola på en rätt smutsig strand och gå ut och festa hela nätterna, vilket inte riktigt är mitt mål med den här resan. En väldigt turistig del av Bali tillsammans med Kuta som ligger lite längre upp längs kusten.
 
Hade dock en otroligt trevlig dag på Potato Head Beach Club med de här töserna som jag har dansat med hemma i Skövde i ett par år. De är precis i slutet av sin resa och vi lyckades sammanstråla under ungefär ett dygn innan vi åkte åt olika håll igen.
 
Fick tips om att åka söderut och begav mig till Uluwatu där jag verkligen trivdes! Lugnare atmosfär, ett otroligt trevligt hostel och möjligheten att göra något jag aldrig har gjort förut, köra moped. Jag var en såndär som aldrig körde moped utan jag åkte mest med mina vänner som hade. Eller jo, en gång körde jag. Min kompis Fredrik hade en moped som jag testkörde typ 300 meter och sen kom jag till 108:an (en 90-väg utanför byn där vi bodde), fick panik, satte ner båda fötterna, och försökte lyfta mopeden av vägen sådär som man gör med en cykel pga jag var ivägen för allt och alla. Det gick ju som ni förstår mindre bra så därefter lät jag helt enkelt bli att köra. Men, nu är det gjort. Jag har kört moped i flera timmar, vänt, tankat, kört i mörker och framförallt, framfört ett fordon på vänster sida vägen utan minsta problem. Tänker att det är bra träning inför Nya Zeeland där jag ju tydligen har bestämt mig för att köra bil genom hela landet.
Det är faktiskt precis såhär enkelt. Alla borde lyssna på Puh, han är en klok björn.
I Uluwatu hittade jag, på 2 dagar, 6 olika stränder (den första var bäst tyvärr) och ett flygplan som var tänkt att bli restaurang men som nu är övergivet och bara står där. Träffade mängder med roliga människor och åt gemensamma middagar varje kväll (gratis, bara det säljer in det här stället) samt åkte till Single Fin beach club och dansade halva natten. Jag tvättade 1,5 kg kläder för mindre än 6 kr och åt flera smoothie bowls som både är fantastiskt goda och blir bra på bild.
 
Jag hade säkert kunna stanna några dagar till i Uluwatu men som det blir när man reser på det här sättet träffar man folk och jag har träffat ett gäng helt fantastiska tjejer som skulle ta sig vidare norrut till Ubud så jag åkte med.
Vi har hunnit träffa apor, varav en bet mig i huvudet pga att han inte fick klättra vidare och sno en av tjejernas vattenflaska (inget blodvite uppstod så jag är safe från både stelkramp, appest och rabies)((OBS! Apan på bilden är oskyldig)), "badat" under ett vattenfall och hittat ett fantastiskt hotell med infinity pool som är gratis efter kl 17. Vi har skotrat runt och när killen som hyrde ut skotrarna frågade om jag hade kört förut svarade jag att det hade jag självklart (utelämnade det där att det var de senaste två dagarna som var min enda erfarenhet) och det har gått hur bra som helst.
 
När vi kom tillbaka ikväll var vi dock rätt trötta (många timmar på skotern och många, många trappor) och bestämde oss för att dela en pizza i sängen och somna tidigt. Pizzastället levererade direkt till rummet utan extra kostnad så jag behövde inte ens klättra ner från min överslaf, helt makalöst!
Pizza, blogg och serie i sängen. Ibland behöver man lite egentid.
 
Eftersom Ubud är Balis yogamecka ska vi försöka ta oss upp och köra yogalektion imorgonbitti, förhoppningsvis innan det blir alltför knasvarmt (har börjat vänja mig vid värmen också men det tar nog några dagar till).

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2018-03-11 08:55:25

Så mycket ni hinner med!😍😄
Njut och var rädd om er.
Välkommen till Msja som ansluter idag.😃
Älskar dig❤❤❤

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela